Tips & Recept  

Grönkålsallad
  • 1/2 dl russin
  • ca 250 g färsk grönkål
  • 1 apelsin
  • 1 rött äpple
  • 1/2 dl valnötter (1/2 dl motsvarar ca 30 g)

Dressing

  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Låt russinen mjukna i kallt vatten i ca 15 minuter.

 Ta loss de inre mjuka bladen på grönkålen. Lägg dem i kokhett vatten i 1 minut. Kyl dem snabbt i iskallt vatten. Låt rinna av. Skär bladen i mindre bitar.
 Skala och skär apelsinen i små bitar. Skölj och kärna ur äpplet. Skär det i små bitar. Grovhacka nötterna. Häll av vattnet från russinen.
Dressing: Rör samman dressingen och smaka av.
Blanda salladen och häll över dressingen. Pressa ner salladen med en assiett och låt den stå kallt ett par timmar. Lyft salladen med en gaffel före serveringen.